Panik Atak Kalp Çarpıntısı Belirtileri ve Tedavisi
11 Temmuz 2024

Panik Atak Kalp Çarpıntısı Belirtileri ve Tedavisi

Panik Atak ve Kalp Çarpıntısı

Çağın rahatsızlıklarından biri olan kalp çarpıntısının oluşmasında birçok etken yer almaktadır. Ciddi bir sağlık problemi olan panik atak ve kalp çarpıntısı çoğunlukla heyecan, stres, baskı ve korku gibi etkenlerden kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır. Panik atak yaşayan kişilerde gözlerde kararma, midede kramp ve baş ağrısı gibi problemler ortaya çıkmaktadır. Bu problemler kişinin aşırı derecede heyecanlanmasına neden olarak adrenalin hormonunun fazlaca üretilmesine yol açar. Bu hormonun fazla üretilmesi kan dolaşımının hızlanmasına neden olur. Kanın damarlarda pompalanmasının sonrasında kalp çarpıntısı oluştuğu gözlemlenmiştir. Bazı insanlarda panik atak rahatsızlığı en ufak durumda ortaya çıkmaktadır. Kronik bir hal alan panik atak, bir heyecan durumunda tetiklenmesinden sonra kalp çarpıntısı oluşmasına neden olabilmektedir. Bir kısım kronik rahatsızlıkların panik atak ve kalp çarpıntısına neden olduğu tespit edilmiştir. Kalp çarpıntısı bir kısım dış etkenlerden kaynaklı olarak oluşabilmektedir. Bu etkenler ortamda bulunan zararlı mikrop ve bakterilerin uzaklaştırılması halinde kişi kısa sürede sağlığına kavuşabilmektedir. Ancak bir kısım psikolojik rahatsızlıkların panik atak ve kalp çarpıntısı oluşturduğu tespit edilmiştir. Ayrıca duyulan acı bir haber sonrasında kişide panik atak ve kalp çarpıntısı gözlemlendiği bilinmektedir.

Panik Atak ve Kalp Çarpıntısı Belirtileri Nelerdir?
  • Heyecan, korku, stres sonrasında göğüs kafesinde sıkışıklık,
  • Mide bulantısı ve kramp oluşması,
  • Baş ağrısı ve vücutta titreme,
  • Damar tıkanıklığı ve kalp ritmi bozukluğu
Panik Atak ve Kalp Çarpıntısı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

İnsanlar fıtratları gereğince aşırı korku ve heyecan altında panik atak rahatsızlığı ile karşı karşıya kalır. Böylesi bir durumda panik atak ve kalp çarpıntısı oluşmasına neden olabilmektedir. Bu durum sürekli olarak yaşanmıyorsa geçici etmen ve etkenlerden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Ancak kronik bir hal almış panik atak ve kalp çarpıntıları ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabilmektedir. Böylesi bir rahatsızlık durumu halinde kişide telafisi mümkün olmayan rahatsızlıklar oluşmasına neden olabilmektedir. Bir hastalık sonrasında oluşan panik atak ve kalp çarpıntısı uzman hekimler gözetiminde tedavi edilmektedir. Uzman kardiyoloji uzmanının yapacağı tetkikler sonrasında kişideki rahatsızlığın etkenleri araştırılır. Bunun için tomografi ve EKG yöntemleri ile kalp ritmi ölçülür. Akabinde kan tahlilleri yapılarak hastalığın seyri araştırılır. Bundan sonra kişiye panik atağı engelleyici sakinleştirici etki gösteren ilaçlar verilerek rahatsızlık tedavi edilir. Böylelikle uygulanan tedavi yöntemi sayesinde kişi kısa süre içerisinde sağlığına kavuşur. Ancak tedavi sürecinde beklenmeyen bir durum gözlemlenmesi halinde konu uzman hekime bildirilmelidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gül

18 Mayıs 2024 Cumartesi

Heyecanlandığımda hızlı kalp atışı ve titreme oluyor bu durumdan çok rahatsız oluyorum daha önce psikolojik sorunlarım oldu ufak bir heyecanda veya karşıdaki biriyle iletişime geçince kendimi ifade edemiyorum bunun bi tedavisi varmı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Gül Hanım,

Yaşadığınız durum, anksiyete belirtilerine benziyor ve oldukça rahatsız edici olabilir. Bu tür belirtiler için bir uzmana başvurmanız faydalı olacaktır. Psikoterapi, özellikle bilişsel davranışçı terapi (BDT) ve bazı durumlarda ilaç tedavisi, bu tür sorunlarda etkili olabilir. Bir uzmandan destek alarak, bu durumla başa çıkma stratejileri geliştirebilirsiniz. Lütfen profesyonel bir yardım almayı düşünün, çünkü bu tür sorunlar zamanla daha da kötüleşebilir. Kendinize iyi bakın.

2. Cevap
cevap

Veciz

panik durumlarında kalbin hızlı atması her insanın karşılaştığı bir şeydir. bazı insanlar soğuk kanlıdır. her insan kendi kalp atışını belli durumlarda kontrol altına alamaz. Psikolojik etkenlerde sizi bu duruma sokabilir. Bir psikiyatri hekimine giderek size uygun panik atak ilaçları ve tavsiyelerle sizi bu durumdan kurtarabilir. dediğim gibi her insan böyle.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Baş Ağrısı Halsizlik Kalp Çarpıntısı

Baş Ağrısı Halsizlik Kalp Çarpıntısı

Hamilelikte Kalp Çarpıntısı Nedenleri?

Hamilelikte Kalp Çarpıntısı Nedenleri?

Kahvaltıdan Sonra Çarpıntı Nedenleri?

Kahvaltıdan Sonra Çarpıntı Nedenleri?

Kalp Çarpıntısı ve Öksürük Belirtileri ve Tedavisi

Kalp Çarpıntısı ve Öksürük Belirtileri ve Tedavisi

Çarpıntı Panik Atak Tedavisi

Çarpıntı Panik Atak Tedavisi